Golfresor till Skottland

St Andrews Links

Golfresor till Skottland och St Andrews

Golfresor till Skottland och St Andrews för en golfälskare är en klass för sig. Faktum är att du inte ens behöver älska golf så himla mycket för att känna bubblan inombords.

Universitetsstaden St Andrews ligger längs den skotska östkusten en aning nordöst om Edinburgh.
Tusentals golfande svenskar åker årligen hit varje år.

St Andrews Links består av 7 banor:

Old Course
The Castle Course
New Course
Jubilee Course
Eden Course
Strathtyrum Course
Balgove Course

Ska du ha en förbokad starttid på Old Course måste du vara med i ett lotteri och med lite tur får du chansen och spela på Old Course där anmälning måste göras långt i förväg.
Banan som ursprungligen designats av Old Tom Morris och som sägs vara den första plats där man spelade golf – en plats dit British Open återvänder vart femte år.

The Royal and Ancient Golf Club
The Royal and Ancient Golf Club

Reglerna i golf klubbas och bestäms i The Royal and Ancients klubbhus och har gjorts sedan 1754. Det är därför St Andrews kallas “home of golf”.

Dunvegan’s St Andrews
Dunvegan’s St Andrews

På hörnet mellan Golf Place och North Street ligger den klassiska puben Dunvegan’s. Här har dom serverat öl sedan urminnestider och enligt berättelse slog Old Tom Morris sin första topp mot uteserveringen. Som om det vore after-ski i Alperna ställer den som har golfbagen med sig klubborna i farstun.

För mer info om Golfresor till Skottland och St Andrews läs mer på https://standrews.com/homepage/ eller https://luxurygolftravel.se/trip/st-andrews/

Se våra paketresor till St Andrews:

St Andrews Links
4 Dagar
2% Off
19200 kr 19584 kr

Golfresor till Skottland och St Andrews ''the home of golf'', världens mest kända och äldsta golfbanor. Att spela golf på…

View DetailsDu kanske också gillar…